Engangstilfelle / Vane

Det er ikke kvaliteten av ett bilde som bedømmer om du er flink eller dårlig, men kvaliteten av en mengde med bilder. Dårlig setning, men det ligger noe i det.

De aller fleste bildene du ser er ikke “uoppnåelig” bra. Men setter du dem i en sammenheng med flere bilder av samme kvalitet så er helheten særdeles imponerende. 13th Witness, som er en av mine favorittfotografer, har ikke så mange enkeltbilder som skiller seg ut, men helheten av det han gjør, og har gjort, er voldsomt imponerende. Han har en gjennomgående stil som skinner gjennom. Det er også noe man ser i bildene til f. eks akam1k3 som går litt den samme stien. Bildene han legger ut er ikke så umenneskelig bra, men han legger ut gode bilder på en jevnlig basis, og med det så er han gjennomført flink fotograf. Gang på gang ser man at hans fotografiske syn er trent, og han veit hva som gjør et godt bilde.

Jeg tror det er viktig å være klar over dette. Man får ikke jobber gjennom enkelttilfeller, men det man leverer ved gjentatte ganger. 

"We are what we repeatedly do. Excellence therefore is not an act, but a habit." - Aristoteles.