What is this thing?

After being an avid listener of podcasts for quite some time it felt like the right time to jump in, and give it a try. However! This entire thing is in Norwegian, being my native language and all, it just made sense, so I’ll be switching languages right abooout.. nå.


Folk om fortida er en podcast hvor eldre folk forteller historier om stort og smått fra livene sine. Det starta med tanken om at før i tida så man mot de eldre i samfunnet for å lære mer om livet, men nå ser vi kun mot internett. Og der tror jeg det er noe som går tapt. Alt det medmenneskelige midt i mellom. Det utforsker jeg i episodene under.

04 - Arnold Dalen

04 - Arnold Dalen

Alle de ordene vi bruker til daglig, har du tenkt over hvor de egentlig kommer fra? Hvorfor de er som de er? Det har Arnold Dalen gjort iallefall, det kan jeg love deg.

86 år gamle Arnold har forska på trønderske dialekter, sykla fra Oslo til Paris i sine yngre dager, og forøvrig vokst opp 500 meter fra en av Norges største fangeleirer.

03 - Sigurd Friis

03 - Sigurd Friis

Før Instagram og Netflix, hva var underholdninga i hverdagen hvis man vokste opp på en liten øy langt oppi nord? 

80-år gamle Sigurd Friis snakker om alt fra barndommen på Skjervøy,  til tida hans i militæret, før vi runder av med å snakke om kjærlighet – om hvordan det er nå, og hvordan det var før.

02 - Johan Buttedahl

02 - Johan Buttedahl.jpg

Før man fikk kjøleskap og kjøleelementer, hvordan klarte egentlig meieriene å holde melka kald over sommeren? Den 82-år gamle  gårdsgutten, Johan Buttedahl, forklarer hele prosessen.

Han forteller også om at han tok powernaps på stortinget, da han var parlamentarisk leder. Før han avslutter med å beskriver hvordan han fikk ungdommer med nynazistiske meninger til å endre holdning totalt.

01 - Bjørg & Aslak Andreassen

01_Folk om fortida_Bjørg og Aslak.jpg

Hvordan fikk man egentlig tida til å gå under krigen? Det er en av
mange ting vi snakker om i første episode av Folk om Fortida.

Du får også høre om Bjørg og Aslak sine erfaringer med frivillig arbeid, og
gleden av å hjelpe andre, og ikke minst hvordan de har brukt google
maps og ergometersykler så folk på eldrehjemmet kan sykle langs veier
de kjenner fra før av.